O Boss brendu

Boss je proizvođač pedala za efekte za električne gitare i bas gitare. 

Istorija

Boss je zapravo odeljenje korporacije Roland, japanskog proizvođača muzičke opreme. Glavni proizvodi kompanije su efekt pedale, elektronski tjuneri i pedalboard. Nedavno je linija proizvoda proširena bubnjarskim mašinama, prenosnim digitalnim studijima i drugom elektronskom opremom. Kompanija je osnovana 1973. godine. Tokom više od četrdeset godina svoje istorije, Boss je proizveo i nastavlja da proizvodi ogroman broj pedala sa kompaktnim efektom.

BOSS pedale su popularne zbog svog sjajnog zvuka, izdržljivosti i pristupačnosti. Njihov jedinstveni, praktični dizajn ne gubi na značaju nakon decenija. BOSS su takođe programeri originalne COSM (Composite Object Sound Modeling) tehnologije koju aktivno primenjuju u proizvodnji. Najnoviji napredak uključuje lansiranje WAZA Craft palete modifikovanih pedala i partnerstvo sa JHS Pedals.

Vrste  Boss pedala

Pokrivenost u proizvodnji efekata je maksimalno pokrivena od strane ovog proizvođača. Od legendarne metal distorzije DS-1 do blagog horusa, Boss nikada nije izneverio svoje koristnike. 

 

BOSS Pojačala

Katana pojačala su vrhunska serija ovog proizvođača koji je svoje iskustvo u proizvodnji pedala preneo i u svet kabineta.

 Muzičari koji koriste Boss proizvode

BOSS pedale u različito vreme koristili su svetski poznati muzičari kao što su Kurt Cobain, Prince, Billie Joe Armstrong, Noel Gallagher i drugi.

Izdvajamo iz ponude

Scroll to Top