Zašto je Martin miller značajan gitarista?

Već neko vreme Ibanez pored brojnih svetskih zvezda u svom „asortimanu“ ima i već sada popularnog nemačkog gitaristu Martina Millera. Ovaj sad već gospodin iz istočne nemačke nije imao popularan bend, nije bio „ogroman uticajan“ youtuber sve dok određeni „skauti“ nisu primetili njegov način sviranja desnom rukom. Naime, Martin poseduje sposobnost sviranja preko 200bt (što je jako brzo) a da pri tom svaku žicu pikuje neizmenično od dole pa na gore ili ubrzo. To znači da je ovaj genijalac sposoban svirati čak i arpeđa sa jednim tonom na svakoj žici a da ih pri tom sve pikuje od dole / od gore. Takav način sviranja prouzrokuje kristalno čist oštar ton. Za sada, Mix Musicu su poznati još dvojica gitarista koji imaju ovakvo znanje sviranja – John Petrucci (shocking..) i Steve Morse iz Deep Purple-a.

Ako vam nije jasno o čemu pišemo, samo pogledajte ovaj solo.. 

Dakle, Martin Miller pikuje desnom rukom koristeći tehniku koja se naziva alternate picking. Ova tehnika uključuje izmenično pikovanje žica koristeći palac, kažiprst i srednji prst desne ruke. Pri pikovanju koristeći alternate picking, Martin Miller koristi palac za pikovanje žica prema dole (niz gitarski vrat), dok kažiprst i srednji prst koristi za pikovanje žica prema gore (prema gore od gitarskog vrata). Ova tehnika mu omogućava brzinu, preciznost i ritmičku sigurnost u izvođenju. 

Važno je naglasiti da je Martin Miller izuzetno vešt gitarista i da je njegov stil pikovanja rezultat mnogo vežbanja i tehničke preciznosti. Preporučljivo je da gitaristi koji žele da razviju ovu tehniku posvete vreme vežbanju, usredsređujući se na pravilan položaj ruke, koordinaciju pokreta i postepeno povećavanje brzine.

Uz redovno vežbanje i strpljenje, gitaristi mogu postići sličnu tehničku sposobnost u pikovanju žica kao Martin Miller. Važno je prilagoditi tehniku sopstvenim preferencijama i stilu sviranja, eksperimentisati sa različitim pristupima i pronaći ono što najbolje odgovara individualnim potrebama.

Pogledajte pomenutu Martin Miller gitaru u našem šopu:

Ibanez MM1-TAB Martin Miller električna signature gitara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.