top 3 pristupačne Ibanez gitare sa „bogatim“ izgledom

Zadnjih godina, dosta je truda uloženo u dizajn pristupačnih ibanez gitara. Rezultat toga je atraktivan izgled gitara za koji mnogi misle da su dosta skuplje. Ovo su Top tri gitare koje se svakako izdvajaju po svojem izgledu.

1. IBANEZ GRX120SP-MLM

Što se tiče hardvera, najveći utisak ostavljaju magneti. Oni jesu fabrički, ne brendirani modeli ali pružaju maximum za svoju cenu i na klinu i na drajvu. Njegovi hromirani poklopci odlično se uklapljaju sa bojom i izglodom ove Ibanez gitare. Gitara poseduje tremolo tako da naginje i na tradicionalniji način sviranja za razliku od mnogih modernih modela današnjice koji dobrim delom imaju samo fiksan bridž. Pragovi medijum srednje veličine takođe upućuju na to da je ovo gitara i za mekšu svirku. Treba napomenuti da su čivije brendirane odnosno, u pitanju je Japanski proizvođač  Gotoh, čiji proizvodi su obavezni kod Prestiž i Premijum ibanez modela.  

Zvaničan naziv boje gitare je „metalik lajt blu mat“. Sam naziv govori gotovo sve o ovom specifičnom modelu. Gitara ima mat finiš, svetle plave boje koja se savršeno uklapa sa hromiranim hardverom. Sa prepoznatljivim mini šljokicama na samom telu i vratu, gitara prosto zrači elegancijom i podseća na kasne osamdesete ili rane devedesete godine. Treba napomenuti da je vrat kompletno obložen ovom fantastičnom bojom kao i sama glava gitare.

Kao i kod mnogih pristupačnih modela, telo se sastoji od topole. Ono jeste jedno od pristupačnijih drveta, ali kao što možete čuti, gitara sasvim pristojno radi, ima sustejn i nije teška što je pogodno za mlade svirače. Telo se sastoji od jednog komada drveta čiji koncept konstrukcije omogućava nižu cenu gitare.  

GRG121SP BMC gitara je pravi primerak moderne pristupačne kvalitetne gitare. Iako minimalističkih oblina, pružiće Vam tonski maksimum zbog dobrih magneta i petopoložajnog sviča. Početnicima će pružiti i više nego što im je potrebno dok će afirmisanim gitaristima služiti kao odličan bekap na sceni ili za vežbanje.  Za one koje volije tamniju priču kod tona pa i izgleda, Ibanez nudi crni BKN model.  

Neverovatna boja, Gotoh čivije, hambakeri sa poklopcima su veliki plusevi ove gitare. Izuzetno pristupačna i kvalitetna gitara omogućiće Vam da svirate sve žanrove koje volite.

2. IBANEZ GRG121SP-BMC

U ovm delu predstavljamo ibanez gitaru koja je po našem skromnom mišljenju sinonim pomeranja granica. Naše mišljenje temeljimo na činjenici da za datu cenu dobijate jako kvalitetan instrument. Pre svega, dizajn je neverovatan. Ova gitara je pravi kameleon što joj i profesionalno ime upućuje. Naime, gitara je plave boje, ali samo ako gledate pod određenim uglom. Sa drugih pozicija, telo i glava gitare je ljubačasta. Hrom hardver se savršeno uklapa u celu priču oko dizajna.

Gitara poseduje dva „klasik elit“ hambakera  sa petopoložajnim svičem koji omogućava širok dijapazon boje tona gitare.  Svoj zvuk možete dodatno definisati i sa „Ton“ potencimetrom. Naravno, potenciometar za glasnoću se podrazumeva. Kad smo već kod hardvera, treba napomenuti da je  bridž gitare fiksan bez tremolo ručice, što i ne treba da čudi jer je u pitanju moderan izgled sa minimalističkim funkcijama. Visina  žica se lako namešta sa inbusom koji dobijate uz ovaj instrument.  Čivije su kao i kod većina Ibanez modela u jednom redu, hrom boje i dobro drže štim.

Što se tiče drveta, najupečatljivilji detalj ove gitare je svakako vrat. U pitanju je „pečeni  javor“. Naše skromno mišljenje je da se estetski ovakva obrada drveta prelepo uklapa u kompletan koncept gitare. Ovaku obradu drveta možemo videti kod mnogo skupljih modela ibaneza „AZ“ serije.  Fretbord je od jatoba drveta sa plavim tačkastim inlejevima. Gitara ima 24 pragova što opet upućuje na činjenicu da je ovo moderna gitara koja naginje ka progresiv žanrovima. Izlazna utičnica je napravljena od čvrstog, izdržljivog materijala. Bitno je napomenuti da je sačinjena od jednog komada materijala da bi se izbeglo neželjeno pomeranje i olabavljenje utičnice, što dovodi do kvara ili prekida kontakta. Takođe, nalazi se sa bočne strane a ne na prednjoj ploči.

GRG121SP BMC gitara je pravi primerak moderne pristupačne kvalitetne gitare. Iako minimalističkih oblina, pružiće Vam tonski maksimum zbog dobrih magneta i petopoložajnog sviča. Početnicima će pružiti i više nego što im je potrebno dok će afirmisanim gitaristima služiti kao odličan bekap na sceni ili za vežbanje.  Za one koje volije tamniju priču kod tona pa i izgleda, Ibanez nudi crni BKN model.  

3. GRX70QA gitare

Gitare Ibanez GRX70QA su svakako pristupačne gitare sa poplar(topola)telom I vinirom od javorovog drveta,sa standardnim Ibanez FAT 6 tremolom, ima 3 Ibanez Infinity magneta-dva humbuckera i jedan singl magnet.

 Ibanez GRX70 je deo početničke GIO serije koja pruža maksimalnu konformost I svirljivost po niskoj ceni. Sam oblik trupa je izrađen u duhu modernog strata sa fino oblikovanim  linijama i udubljenjem na zadnjoj ploči radi komfornosti prilikom sviranja.

Finiš podrazumeva prekriven deblji sloj poliester laka koji pojačava odsjaj.Radi se u vise boja:transparent crvena ,tobako burst,transparent plavi burst I transparent zeleni burst.

Telo ove gitare je od topole sa udobnim konturama.

Vrat ove gitare je od cvstog javora koji pruza stabilnost I konkretan ton I veoma je udoban.Vrat je uradjen u mat saten finisu koji pruza bolju svirljivost I daje cist I definisan ton.

Fingerboard  je od ruzinog drveta  sa 22 medium jumbo pragovima.

Ova gitara ima 3 magneta – 2 humbuckera I 1 singl magnet.

Na gitari su dva potenciometra sa hromiranim metalnim kapicama,jedan za jacinu a drugi je za boju tona. Ima petopolozajni prekidac za menjanje pozicija magneta.

Gitara Ibanez GRX70 ima  22 praga medium jumbo,zatim Ibanezov FAT 6 standardni tremolo sa 6 srafova,ima standardne Ibanezove die-cast civije koje dobro drze stim prilikom sviranja.

Zaključak: Ibanez GRX70 je jedna od najtrazenijih pocetnickih elektricnih gitara u MIX-ovim prodavnicama.Kvalitet I pristupacna cena su faktor potraznje za ovim instrumentom.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top