O DiMarzio brendu

DiMarzio je američki proizvođač najpoznatiji po gitarskim pickupovima sa direktnom zamenom. Kompanija takođe proizvodi razni dodaci za gitaru, poput kablova, kaiša i hardvera.

Istorija

Ova kompanija je počela da stiče popularnost sedamdesetih godina dvadesetog veka. Do danas je proizveden i proizvodi se veliki broj različitih pickupa. DiMarzio se proslavio izdavanjem modela Super Distortion, predstavljenog 1972. godine, koji je i danas izuzetno popularan. Ovaj kamionet je bio opremljen moćnim keramičkim magnetima i imao je znatno veću izlaznu snagu od standardnih modela koji su se u to vreme često nalazili na gitarama. Jedinstvene tehnologije koje kompanija koristi uključuju dizajn dvostruke rezonance sa dva asimetrična kalema podešena na različite frekvencije radi neobičnog, jedinstvenog zvuka i „Airbucker“, koji povećava osetljivost i održivost.

Serije magneta

Bluesbucker®
Crunchlab
D Activator
D Sonic
DARK MATTER

Kaiševi

DiMarzio je možda sinonim za magnete, ali ovaj legendarni američki proizvođač ima odlične kaiševe od kojih su mnogi patentirani. Svakako napoznatija je Cliplock serija.

Kablovi

„Pegla“ kablovi ili obični „gumeni“? DiMarzio ima skoro neuništive modele kablova koje koriste najbolji gitaristi na svetu!

Hardware i ostali proizvodi

U svojoj bogatoj ponudi, DiMarzio se izdvaja po kvalitetnom „pratećem“ materijalu za magnete kao i generalno delova za gitaru. Neki od ovih proizvoda se proizvode u SADu, dok su neki jednostavni modeli proizvedeni u Meksiku, Japanu i Koreji.

Izdvajamo iz ponude