BEOGRAD Maršala Birjuzova 53, 011 2620 478 | NOVI SAD Futoška 36-38, 021 452 411| VELEPRODAJA: 025703127 | info@mixmusic-company.com| PON/PET: 10/18h, SUB: 09/14h

O Dunlop brendu

Dunlop Manufacturing (poznat i kao Jim Dunlop) je proizvođač muzičke opreme.

Istorija

Kompaniju je osnovao Jim Dunlop, stariji 1965. godine, od male kućne organizacije do velikog proizvođača muzičke opreme.

Škotski emigrant Jim Dunlop osnovao je kompaniju Jim Dunlop 1965, dok je radio kao hemijski inženjer. Njegovo prvo delo bio je Vibra-Tuner – mali uređaj koji je na gitaru pričvršćen vakuumskim čašama i pokazivao da li je gitara podešena. Dok je šetao od prodavnice do prodavnice, nudeći svoj izum, neko mu je rekao da muzičarima trebaju dobri kapoi i da će, ako neko počne da pravi kapo koji će se dobro zakačiti za gitaru sa 12 žica, onda dobro zaraditi … Koristeći svoju inženjersku pozadinu, Dunlop je stvorio promenljivi kapo; zatim je počeo da radi sa lokalnom radionicom na proizvodnji prve linije kapoa, koja je kasnije nazvana serijom 1100.

Efekti

Ne može se diskutovati o efektima a da se ne pomene wah pedala. Dunlopov model je jedan od najpopularnijih na svetu.

Prateći materijali

Kablovi, strap lokovi.. sve su to proizvodi po kojima je ovaj proizvođač poznat.

Trzalice

Dunlop trzalice su jednostavno rečeno – industrijski standard. Njihov dizajn i materijal su dobro poznate gitaristima širom sveta. Najpoznatija serija je svakako Tortex, dok je Jazz III takođe jedna od popuralnih modela trzalica.

Žice

Dunlop je jedan od najvećih proizvođača žica za gitaru.

Izdvajamo iz ponude