BEOGRAD Maršala Birjuzova 53, 011 2620 478 | NOVI SAD Futoška 36-38, 021 452 411| VELEPRODAJA: 025703127 | info@mixmusic-company.com| PON/PET: 10/18h, SUB: 09/14h

O GHS brendu

Američka kompanija GHS danas se smatra jednim od najvećih i najpoznatijih proizvođača gitarskih žica i politura.

Istorija

Iskra kompanije započela je pre više od pola veka: 1964. godine otvorena je prva fabrika pod ovom markom u Americi. Međutim, kompanija je postala popularna tek sredinom 70-ih, kada ju je otkupio Robert McPhee. Danas GHS ima preko 300 zaposlenih, a sedište mu je u gradiću Battle Creek u državi Michigan.  Danas GHS nije ograničen na rad samo sa ljubiteljima šestožičnih gitara: setovi za instrumente sa 7 žica (na primer, GHS GB7M Boomers žice za električne gitare) takođe su veoma popularni, a prvi set od 8 žica kompanije, GHS GBH8 Boomers, brzo su postali popularni.

Ne zaboravimo da je GHS Corporation prva patentirala kriogeni tretman (posebno korišćen u seriji Sub-Zero Boomers) – upravo je ona kasnije zavolela mnoge proizvođače žica.

 

GHS Fast Fret

Fast Fret je industrijski standar kod higijene žica. Produžava vek trajanja i omogućavaju maksimalno ugodan osećaj kod sviranja.

Muzičari koji koriste GHS proizvode

Tokom godina, kompanija je sarađivala sa takvim legendarnim muzičarima kao što su Zakk Wylde, Flea, Dave Mustaine, Tom Morello, Carlos Santana, Eric Johnson i mnogi drugi. Pored linija potpisa, mnogi poznati muzičari biraju klasične produkcijske žice: među njima David Gilmour iz Pink Floyd, Dusti Hill iz ZZ Top, Martin Bar iz Jethro Tull.

Žice

Najpopularnije GHS serije su ubedljivo već legendarni Boomers. Kombinuju najbolje od nikla i čelika za moćan i živahan zvuk koji traje nedeljama aktivne igre. Boomers su zaista svestrana opcija za modernog muzičara – savršeno za ljubitelje mekog bluza i izvođače hevi metala.

Ništa manje popularne su GHS žice za bas gitaru: više od desetak serija koje pokrivaju puni tonski spektar i među kojima će bilo koji muzičar pronaći nešto što mu odgovara.

Glavni deo proizvoda čine GHS žice za razne vrste gitara, kao i setovi za mandoline, ukulele, bendžo i druge narodne instrumente. Glavna razlika između brenda i konkurenata je puštanje proizvoda „od muzičara – i za muzičare“. Danas se odeljenja za menadžment i inženjering kompanije sastoje isključivo od ljudi koji sami stvaraju muziku i znaju šta modernim gitaristima treba. Proizvodi kompanije zadovoljavaju sve zahteve predstavnika rok i klasične scene.

Izdvajamo iz ponude