O Gon Bops brendu

Gon Bops danas uključuje razne modele konga, bonga, cajona, timbalea, belle, tamburina, shakera, hand percussion, chima, kao i postolja, držače, plastiku i drugu dodatnu opremu.

Istorija

Gon Bops firma započela je 1954. godine u Kaliforniji, kada je meksičko-američki Mariano Bobadilla (rođen u Guadalajari) – koji će postati jedan od najcenjenijih graditelja konga u industriji udaraljki – počeo da dizajnira i gradi bubnjeve Conga i Bongo. Serviser muzičkih instrumenata i profesionalni svirač trube, Bobadilla je lansirao Gon Bopsa u staru drvenu garažu njegovog oca u centru Los Anđelesa. Odabrao je ime Gon Bops jer je „Gon“ bio jedan od kolokvijalnih izraza tog vremena, kao, „sve je nestalo, čoveče“ – i „Bops“ jer su ga prijatelji nadimali Bob, što je zvučalo kao „Bop“ u Latino dijalekt.

Mariano Bobadilla pionir je proizvodnje dodataka za bubanj i stvorio je prvu zaobljenu obruč u obliku krune kako bi zaštitio ruke izvođača tokom sviranja. Takođe, među pronalascima Gon Bops bili su i Taroles (drvena verzija timbale), prve unapred instalirane glave za Kongo, kablovi sa hromatskim podešavanjem, kao i sve vrste postolja, držača i drugih dodataka.

2001. godine, Don Lombardi iz kompanije DV Drums kupio je zaštitni znak Gon Bops. Don je bio dobro upoznat sa Bobadillom i često je tražio stručni savet. Ubrzo je pozvao Akbara iz Sol Percussion da vodi Gon Bops.

Poput njegovih prethodnika, glavni cilj Akbara bio je kvalitet zvuka, koji je postao odlučujući faktor i obeležje Gon Bops: tradicionalni zvuk, konstrukcija od drveta od konga i bonga, kao i beskompromisan pristup kvalitetu materijala i izrade.

Gon Bops kahoni

Gon Bops bongosi

Ostale Gon Bops perkusije

Poznati muzičari koji sviraju na Gon Bops brendu

Na spisku umetnika koji koriste udaraljke Gon Bops ima mnogo zvezda: Alex Acuna, Chad Smith (RHCP), Terry Bozzio, Billy Cobham, Tony Coleman i mnogi drugi.

Izdvajamo iz ponude