BEOGRAD Maršala Birjuzova 53, 011 2620 478 | NOVI SAD Futoška 36-38, 021 452 411| VELEPRODAJA: 025703127 | info@mixmusic-company.com| PON/PET: 10/18h, SUB: 09/14h

O Hartke brendu

Hartke Sistems je brend elektronike najpoznatiji po pojačivačima basa i kabineti.

Istorija

Hartke je prvi put revolucionisao svet pojačavanja basova 1985. godine stvaranjem jedinstvenog drajvera sa aluminijumskim konusom koji je stvorio bas ton sa daleko širom dinamikom nego što je ikada ranije čuo. Od tada smo uveli kompletnu liniju bas opreme i predstavili zvuk Hartkea čitavoj novoj generaciji basista. Ih uspeh se može pripisati dugoj istoriji nadahnuća muzičara svetske klase sa našom inovativnom tehnologijom bas zvučnika.

Krajem sedamdesetih, gurui elektronike Larry Hartke i Ron Lorman počeli su da se bave prvim prototipovima drajvera od aluminijumskog konusa. Tek su 1980. godine objavili svoje prve proizvode, aluminijumski konus, visokotonac sa slobodnim ivicama i dvosmerni sistem polica za knjige sa aluminijumskim niskotoncem od osam inča, pod imenom Hartke.

1984. godine, dok je Lorman radio kao scenski menadžer i inženjer u čuvenom njujorškom klubu Bottom Line, njih dvojica su izradili prve aluminijumske bas zvučnike u jednom od starih 810 kabineta Jaco Pastoriusa. Samo taj jedan kabinet napravili su i delili su ga mnogi igrači na sceni. Kada je Jaco isprobao novi kabinet, inspirisali su ga čvrst, koherentan donji kraj i prošireni opseg frekvencija srednjih i visokih vrednosti proizvedenih od aluminijumskih konusa. Kao rezultat toga, Jaco je počeo da koristi kabinet u svim svojim emisijama.

Serije Hartke pojačala

LX Serija pojačala

TX Serija pojačala

LH Serija pojačala

HA Serija pojačala

HyDrive HL Serija kabineta

HyDrive HD Serija kabineta

HyDrive Serija kabineta

XL Kabineti

Proizvodnja

 Inženjeri Hartke-a započeli su rad na spajanju aluminijumskih konusa koji su proslavili ih kompaniju tradicionalnim papirnatim konusima. Cilj je bio stvoriti novi zvučnik koji je jedinstven, moćan i inspirativan. Rezultat je bila HiDrive serija. Hartkeovi Hidrive Bass Cabinets postali su osnova zvuka na koji se iz noći u noć oslanjaju muzičari svetske klase poput Victor Vooten, Billi Sheehan, Nate Vatts, David Ellefson, Frank Bello i mnogi drugi. Bas pojačalo Hartke 3500 je najprodavanije pojačalo za bas. Danas je Hartke jedan od najvećih proizvođača bas pojačala.

Muzičari koji sviraju Hartke pojačala

Odakle krenuti? Od legendarnog basiste Black Sabbath-a Geezer Butlera ili od druge legende – Billi Sheehan?

Izdvajamo iz ponude