BEOGRAD Maršala Birjuzova 53, 011 2620 478 | NOVI SAD Futoška 36-38, 021 452 411| VELEPRODAJA: 025703127 | info@mixmusic-company.com| PON/PET: 10/18h, SUB: 09/14h

O HH Electronics brendu

HH Electronics je britanski proizvođač pojačala, zvučnih kutija, mikseta i pratećeg materijala za ozvuku.

Istorija

1968. godine HH su osnovali Mike Harrison, Malcolm Green i Graham Lavs u okolini Cambridgea, gde su dizajnirana i proizvedena pojačala kvaliteta studija. Ova pojačala koriste mnogi studiji za snimanje i emitovanje, uključujući BBC. Devedesetih godina HH Electronics se spojio sa Laney Amplification. Kompanija se trenutno bavi proizvodnjom instalacione audio opreme i prenosnih sistema zvučnika. Audio oprema HH Electronics je cenjena ne samo zbog kvaliteta izrade i zvuka, već i zbog spoljnih karakteristika dizajna. Dizajneri kompanije razvijaju originalnu opremu koja se stilski uklapa u svaku sobu. U proizvodnji akustike, brend se, pored dizajna i kvaliteta same akustike, vodi i njihovom cenom. Proizvođač nastoji da obezbedi širok izbor kako budžetskih modela, tako i profesionalnih po višoj ceni.

Dostupnost, originalnost dizajna i kvalitet zvuka učinili su da je oprema HH Electronics najpopularnija ne samo u Evropi, već i širom sveta. Mnogi profesionalni DJ-evi, muzičari, ton majstori i samo ljubitelji dobre muzike preferiraju zvučnike kompanije HH Electronics.

Instal sound proizvodi

Zvučnici

Pojačala

Zidni zvučnici

Prateća oprema

 

Portabilno ozvučenje

Zvučne kutije

Scenski monitori

Bas zvučnici

Portabilni sistemi

 

 

 

 

Dizajn električnih gitara potiče od njenih tradicionalnih prethodnika kao što su klasične i akustične gitare. Pošto su osnovni modeli tihi, dugo godina je postojao problem u orkestrima čuti gitaru čak I kao pratnja a kamoli kod soliranja. Zbog takve situacije, dvadesetih godina dvadesetog veka javila se ideja da se ovaj instrument ozvuči. Iako jedan od pionira graditelja električnih modela Lojd Loar (Lloyd Loar) 1923 napravio prvi prototim “gitare na ozvuku”, projekat ipak nije uspeo zbog nepraktičnosti senzora koji su konvertovali vibracije, odnosno trzaje žica. Adolf Rikenbajker (Kasnije osnivač legendarnog Brenda “Rickenbaker) I njegov kolega  Džordž Bjučmel registrovali su patent pod nazivom frying pan ili u prevodu “tiganj za pečenje” koji je predstavljao osnov za ozvučavanje koje I dan danas sviramo. Iako je to bio osnovni korak, ta 1932 godina ipak nije bila presudna za serijsku proizvodnju.

Tek četiri godine kasnije sa pojavom Gibsonovog modela ES-150 (ES-150)  nastala je prva serijska proizvodnja električnih gitara. Manjih dimenzija, namenjena džez gitaristima sa cenom od 150 dolara doživela je uspeh kod profesionalnih muzičara koji su sada mogli biti čak I u prvom planu pored mnogobrojnih kolega u orkestru sa glasnijim instrumentima.

Korak dalje omogućili su Les Paul  (Lester William Polsfuss) koji će nekoliko godina dizajnirati najpoznatiji model Gibson brenda. Naime, 1941 godine Les Paul je bukvalno prepolovio trup akustične gitare radi ugradnje elektronike. Sedam godina kasnije, Paul Bigsby je napravio prvu pravu gitaru isključivo od punog drveta, hadvera I elektronike čiji dizajn je poslužio čak I kao inspiracija za sledećeg giganta – Fender proizvođača. Leo Fender model koji će istorija zabeležiti kao prvi masovni serijski  proizvod u branši električnih gitara. Kao I kod Forda T u automobilskoj industriji, Telekaster je bio pre svega jednostavan, minimalistički bez skupih dekoracija. Takođe, I dan danas nosi  duh vremena Amerike iz četrdesetih I pedesetih godina poput – kadilaka.

Izdvajamo iz ponude