O Laney brendu

Laney je Legendarni britanski proizvođač, pionir teškog zvuka. Pored pojačala proizvode i pedale koje su dizajnirane i napravljene u – Engleskoj!

Istorija

Laney Amplification je britanski dizajner i proizvođač gitarskih pojačala, pojačala za bas gitaru, kabineta i sistema razglasa. Istorija kompanije započela je u septembru 1967. godine, kada je Lyndon Laney, koji je ranije svirao bas gitaru, odlučio da sakupi gitarska pojačala za svoje prijatelje. Jedan od njegovih prvih klijenata bio je Tony Iommi iz Black Sabbath, koji je Laney ostao veran do danas.  70-ih godina zvuk pojačala Laney postao je standard za heavi metal muziku koja je rođena u Engleskoj, a kasnije su zvuk Laney odabrali muzičari kao što su Robert Plant, Vinnie Moore, Ace Frehley, Vinnie Vincent, George Lynch i mnogi drugi. 

Laney je proslavio 40. godišnjicu 2007. godine lansiranjem dve posebne serije – NEXUS (pojačavači basa velike snage) i LIONHEART – cevasta gitarska pojačala klase A. Obe ove linije brzo su postale popularne i ostale su među najtraženijima do danas.

Početkom 2016. godine, Laney je objavio nekoliko reprodukcija svog vodećeg pojačala LA100BL na zahtev Tony Iommi i njegovog gitarskog tehnologa Mike Clement. Pušteno je 13 pojačala u znak sećanja na 13. album grupe Black Sabbath. Ova reprodukciona pojačala su korišćena tokom turneje „The End“ grupe Black Sabbath 2016. godine za starije pesme koje su prvobitno snimljene pomoću pojačala Laney LA100BL.

Ozbiljan zvuk i kvalitet njihovih pojačala doneli su Laney odličnu reputaciju među gitaristima. Sada među Laney proizvodima postoje i već legendarna cevna pojačala serije VC, VH, GH, kao i savremenija dostignuća sa ugrađenim procesorom efekata.

Proizvodnja

SUPERG serija, deo Lionheart serije  kao i pedale se proizvode u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ostale serije se proizvode na dalekom istoku tj Kini. 

Pedale i ostali proizvodi.

Inžinjeri Laney-a preneli su svoje iskustvo i na druge oblasti muzičke industrije. Nedavno je kreirana proizvodnja u Engleskoj „Black Country pedala“. Takođe, u širokoj paleti Laney ponude, moguće je naći i ozvučenje, odnosno zvučne kutije i prateće opreme.

Serije

Supergroup serija je najklasičnija serija pojačala koje je pionir teškog zvuka. Krajem šezdesetih i na samom početku sedamdesetih godina, Lindon Laney i Tony Iommi su promenili istoriju rocka zauvek upravo preko ovog pojačala

Lionheart – pojačala koja donose kristalno čist ton na clean modu, i klasičnu overdrive prljavu distorziju. Prelep elegantan retro dizajn.

Ironheart – moderno pojačalo koje proizvodi ton „sitnog zrna“. Ova serija će Vam omogućiti svirate ultra oštre deonice bez problema.

CUB serija – lampaška pojačala, malih dimenzija sa neverovatno čistim tonom. 

LX serija – pristupačni „tranzistorci“ koji se mogu pohvaliti odličnim tonom po jako povoljnoj ceni!

LG – Elegantna pristupačna pojačala sa premium materijalima.

Mini – Prenosiva pojačala na baterije. 

Izdvajamo iz ponude

Scroll to Top