O Promark brendu

Pro-Mark (Promark) je američki proizvođač palica. Od 2011. godine kompanija je deo kompanije D’Addario.

Istorija Promark palica

Kompaniju je 1957. godine u Hjustonu osnovao instruktor udaraljki Herb Brochstein. Brend Pro-Mark brzo je postao poznat kao jedan od vodećih svetskih proizvođača. Razlog za ovu popularnost bio je brojni knov-hov koji nudi Pro-Mark. Na primer, prvi su proizveli batake od japanskog hrasta Shira Kashi, koji je poznat po izuzetnoj tvrdoći i čvrstoći. Zbog toga takav štap služi nekoliko puta duže i zvuči nešto svetlije od ostalih štapića za bubanj.

Danas se kvalitet Promark štapića može nazvati gotovo besprekornim. To se postiže temeljnom analizom strukture drveta, odabirom odgovarajućih komada drveta, tehnologijom skupljanja plastičnog vrha, bliskom kontrolom kvaliteta izrade i idealnim podudaranjem parova štapova po težini.

Promark serije palica

Najnoviji Pro-Mark razvoj je ACTIVEGRIP premaz za palice , koji se aktivira ispuštanjem znoja na dlanovima muzičara, što može dovesti do ispadanja štapa iz ruke. Sa novim premazom, štap postaje grublji tokom znojenja, što povećava hvat dlana. Istovremeno, ACTIVEGRIP premaz ne menja težinu ili prečnik štapa, pa će biti prikladno igrati se sa ovim setom kao i palica na koje ste navikli.

Ostali Promark proizvodi

Pored palica i četki, Pro-Mark proizvodi štapove i za druge instrumente kao što su timpani, ksilofon, marimba, zvono i drugi.

Poznati muzičari koji sviraju Promark palice

Kompaniju su u različitim godinama predstavljali Neil Peart, Mike Portnoy, Eloy Casagrande i drugi bubnjari.

Izdvajamo iz ponude

Scroll to Top