BEOGRAD Maršala Birjuzova 53, 011 2620 478 | NOVI SAD Futoška 36-38, 021 452 411| VELEPRODAJA: 025703127 | info@mixmusic-company.com| PON/PET: 10/18h, SUB: 09/14h

O TAMA brendu

O TAMA brendu

TAMA je jedan od vodećih svetskih proizvođača kompleta bubnjeva i srodne opreme.

Istorija

Japanska kompanija Hoshino Gakki, proizvođač muzičkih instrumenata pod zaštitnim znakom Ibanez, 1965. godine započela je proizvodnju jeftinih i neprofesionalnih bubnjeva pod zaštitnim znakom Star: “Hoshino” je sa japanskog preveden kao “Zvezdano polje”. Proizvodnja setova bila je raspoređena u podružnici Tama Seisakusho, koja od 1962. godine proizvodi muzičku opremu (gitare i pojačala) pod brendom Ibanez. 

1966. godine proizvodnja gitara i pojačala prebačena je u drugi odsek Hoshino Gakki, dok se Tama fokusirala na proizvodnju bubnjarskih kompleta. U okviru Star linije instalacija pokrenuta je proizvodnja modela Imperialstar, Roialstar i Svingstar, od kojih su prva dva izbačena u Sjedinjenim Državama i istisnula skuplje kompanije poput Ludviga na tržište budžetskih modela.

1974. godine Iunpei Hoshino, vlasnik kompanije, odlučio je da se usredsredi na profesionalnu opremu i od te godine se pojavio zaštitni znak TAMA. Tama je ime supruge vlasnika kompanije, što u prevodu na srpski znači “dragi kamen“.

Od tada je Tama Drums razvio i objavio mnoge linije bubnjeva: Artstar, Crestar, Fibrestar, Granstar, Stagestar. Među bubnjevima izdvajaju se serija visokokvalitetnih profesionalnih kompleta Starclassic, koju su priznali Rockstar bubnjari teških metala, i Techstar elektronski bubnjevi od 1984. godine.

Tama je bila prva koja je na tržište donela inovacije koje su danas postale standard, kao što su postolja sa tri noge, kranovi, melodični tomovi Octaban, gong bas bubanj, preklopni vrhovi postolja.

Trenutno je Tamina proizvodnja bubnjeva koncentrisana na dve lokacije: u Japanu, u gradu Seto, proizvode se visoko profesionalne serije Starclassic Maple i Starclassic Performer Birch, ograničena serija Exotix i drveni bubnjevi. Ostatak proizvoda kompanije proizvodi se u fabrici u Guangzhou, otvorenoj 2004. godine.

Među značajne muzičare koji koriste TAMA su: Imperialstar – William Thomas Ward (Black Sabbath), Starclassic Maple – Lars Ulrich (Metallica), Starclassic Bubinga – Leo Crabtree (Prodigy) i mnogi drugi.

Serije Tama bubnjeva

Imperialstar.

Proizvodnja

Tama ima dve sopstvene fabrike koje u potpunosti proizvode celokupan program za ovaj legendarni Japanski brend. Jedna se nalazi u Japanu, druga u Kini.

Tama pedale

Iron Cobra je industrijski standard u svetu pedala. Pored nje postoje speed cobra, dyna sistemi kao i mnoge druge inovacije vezane za ove serije.

Tama hardware

Tama stolice

Tama futrole

Dodatna oprema

Izdvajamo iz ponude