O Vic Firth brendu

Vic Firth je jedna od najstarijih i najvećih palica za batake, udarače i udaraljke na svetu. Kompanija proizvodi ne samo palice za bubanj, koje se koriste za bubnjanje, već i palice i četke za sve orkestralne udaraljke.

Istorija Vic Firth palica

Kompaniju je organizovao Everett „Vic“ Furse, poznati timpani, 50 godina muzičar Bostonskog simfonijskog orkestra. Svoju kompaniju osnovao je 1963. godine, a danas je najveći proizvođač bataka na svetu, proizvodeći više od 12 miliona bataka godišnje.

Prve palice izrezbarao je Vic iz masivnih i neudobnih štapova tog vremena i poslao ih tokaru u Montrealu. Uprkos činjenici da su ovi štapići zamišljeni za ličnu upotrebu, svideli su se Everettovim studentima i čak su se pojavili u prodaji. Dva prototipa, koja su postala prva u opsegu, dobila su indekse SD1 i SD2. U porodičnom poslu, Vicku su pomogle supruga Olga i ćerke Kelli i Traci.

Jedan od prvih bubnjara koji je dobio bubanj sa potpisom bio je Steve Gadd. Sada mnogi poznati muzičari sviraju sa Vic batacima.
Od samog početka vodeći principi proizvodnje bili su garancija da će svaki par bataka biti savršeno ravan, kalibrisan po težini i jednak u frekvencijskom spektru samog bubnja.

Ostali Vic Firth proizvodi

Poznati muzičari koji koriste Vic Firth palice

Izdvajamo iz ponude