Napravljena je nova gitara u čast Bob Marlija

Iako bi ste možda pomislili „još jedna naštancana gitara poznatog umetnika“, niste u pravu. U pitanju je zaboravljeni model koji je Bob Marley stvarno svirao tokom svoje karijere pa i više od toga. Osim što će imati fantastičan instrument, budući vlasnici će podržati i ekološki aspekt rasta filozofije – uz gitaru ide futrola od recikliranog materijala u „Marley“ fazonu + Posađeno je drvo u čast svake proizvedene gitare.

Bob Marli sa svojom Madeira akustičnom gitarom koja će biti u ponudi od 2021 godine od strane Guild korporacije.

Guild novi model se zapravo zove Madeira A-20. Madeira je bio „budžet brend“ ili podbrend ovog američkog giganta koji se proizvodio na dalekom istoku. Dakle, baš kao što Fender ima Squier, Martin Sigmu, Guild je posedovao Madeira brend akustičnih gitara koji su bili pristupačni. Cene su se kretale od $140 do $340 dolara po tadašnjem kursu.

Dizajn nove Guild Madeira A-20 modela

Nov/stari model je skoro u potpinosti verna kopija originala. Može se reći da je malo „doterana“ da bi zadovoljila fanove Marlija. Dizajn je skoro u potpunosti isti, baš kao i pre 40 godina. Specifičan picguard, mat finiš i retro čivije su identične na ovom drednaught modelu. Što se tiče samog natpisa na glavi gitare, Guild se ipak odlučio da ovog puta stavi svoj brend a „Madeira“ brend „premesti u naziv modela. Na dvanaestom pragu se nalazi ime ovog legendarnog muzičara sa Jamajke.

Detalji novog / starog modela gitare Bob Marlija

Osnovne karakteristike Guild Madeira A-20 gitare

Dreadnaught oblik tela

Puno drvo Smreka gornja ploča

Mahagoni drvo stranice i zadnja ploča

Pearloid Guild logo

Marley Fretboard inlejevi na vratu

Madiera pikguard sa Bob Marli potpisom

Tanak sloj laka finiš (Satin)

Custom Marley X Guild futrola
napravljena od recikliranog najlona

Posađeno je drvo za svaku napravljenu gitaru.

„Bob Marley futrola“

Kao što je u specifikacijama već pomenuto, uz Guild Madeira A-20 gitaru kupci dobijaju i futrolu. Ona je dizajnirana u marlijevom rasta duhu sa njegovim potpisom. Ono što je bitno napumeniti je činjenica da je materijal napravljen od recikliranog materijala, tako da se čak i ovaj gig bag uklapa u celu rasta filozofiju.

Futrola ima i jednu pregradu za note, kao i ručicu i kaiševe za adekvatno nošenje. Na prednjoj strani se nalazi i slika afričkog lava čiju simboliku ne treba da objašnjavamo.

Dodatni bonus celog paketa su poster i dve Guild / Bob Marley trzalice koje se dobijaju na poklon budućem vlasniku A-20 gitare.

U kratkoj brošuri opisan je istorijat obe gitare i pevača.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.